Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Politikens irrvägar

 

 

buden haglar över varandra

vem ska styra

vem ska råda

olika vägar de vandra

även de obskyra

de i kristallkulan skåda

 

oviss framtiden är

politiker träter 

lovar folket guld och gröna skogar

de lovar och svär

sill och potäter

men bonden han är ute och plogar

 

 

 

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-09-17 13:31



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Livet går vidare som vandligt för alla utom politikerna , som tur är,
vad skall vi med dom till egentligen.
2018-09-17

  Fulbergarn
Ja bonden har alltid dragit tungt lass
2018-09-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra reflektioner av dig. De sitter i sandlådan och kastar sand på varandra.
2018-09-17

  Cikoria Blå VIP
Ja, man undrar ju...
Vill de oss väl tro?
Fint fångat av dig.
2018-09-17

  Bodingen VIP
Tänk om en vanlig löntagare hade krånglat, smitt ränker, baktalat och försökt roffa åt så många förmåner och makt som möjligt...foten direkt, jag kräver tillbaka mina skattekronor från sandlådan
2018-09-17

  Viksten
Du fångar spektaklet mycket bra
2018-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP