Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är vi ett förenat Europa?


ETT FÖRORENAT EUROPA!


Smärtan i våra ögon – likt en skalpell – skär av vår
syn, empatin nästintill som en kladdig smörkniv.
Ahmed, 3 år på en strandlinje - död – vem bryr sig?
Det ligger så långt borta.

Människor går under i medelhavet från krigens land.

Ett förenat Europa omgärdas alltmer av stängsel –
mota ” Olle i grind”. Har vi har inte råd att ge livet
en verkligt reell chans för våra bröder, systrar och
barnen!

Vem är du, vem är jag som låter oss omslutas av
octobus med sina sugande tentakler att inte visa
reaktion i vanvettet mot de små våra människor.

Det finns en plats, trygghet för alla – låt oss
öppna vår famn, pengar och resurser finns.
Men finns viljan…

Här sitter jag och sitter – tydligen är det en
skillnad på lika och olika på Moder Jord...




Fri vers (Fri form) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 150 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-09-19 12:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje