Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Processer...


LIVET GÅR VIDARE.


Processer med eller utan protokoll, människa hell dig!
IS – halshuggning, Syrien – bomber, Iran – kaos, pisk-
rapp 1 000 inpå bara skinnet, i Saudiarabien stening av
kvinnor, Pakistan och Burma kan inte beskrivas.

Putin – den nya Tsaren i vårt östra grannland med
stormaktsplaner. NATO och sammankallade trupper
från fornstora dagar inom forna Warszawa pakten.

Ebola, resistenta bakterier. Bedrägerier högt och lågt,
Resa utomlands, åka taxi för skattemedel i ankdammen
Sverige – avgångsvederlag och kupper i styrelser inom
storföretagen. Tvätta pengar i Baltikum. Danske Bank…
Banker med tjänster för utomjordingar – dåliga affärer.

Rådmannen i skjorta och slips, bisittaren en notaria – en
bagatell. Rättsförhandlingen fick avbrytas när misstanke
uppstod om demens av flertalet politiskt valda nämnde-
män och med pricken över i:et en smygsupande lagman.
Ett alkoholiserat justitieråd. Advokaten som greps med
2,8 promille i sin bil – dörren öppnades av polismannen
och advokaten föll i gatan efter rondellkörning varv på
varv utan synbart mål eller riktning – omtöcknad.

Parlamentariker i EU – dubbla ersättningar. Ljuva liv.
Fria resor och fria bordellbesök, fri sprit.
”Svensson” går till sitt arbete som vanligt…

Media med andfådda upphetsade nyhetsuppläsare –
sensation – därefter glömt efter 1 sekund, nästa nyhet.
Var god skölj.

Visste vi inte?
När kriget äntligen var över i Europa – då visste ingen
riktigt heller vad som hänt, miljoner människor fick
sätta livet till och en stor andel avlivades i närområden
där de ”vanliga medborgarna” var bosatta.
Rökgaser och lukt kändes från ingenstans…

Ingen visste något – hade detta hänt? Kanske en
konspiration? Vittnesmålen var de falska?
Skelletten av plast? Massgravarna bombkratrar?

Transportstyrelsen visste inte heller något vid sina
beslut om indragningar av körkort ett snäpp vassare
än Länsstyrelsen, brist på läsförmåga…
Transportstyrelsen bryter mot Europakonventionen,
Sverige överträffar övriga EU-stater i brott mot avtal.

Justitieråden är alltjämt alkoholiserad…
Justitiekanslern då? I vart fall den tidigare.

Finns Gud – vet vi det?
Min vattenkokare är trasig – slut.
Stor katastrof!




Fri vers (Fri form) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 140 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-09-20 12:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje