Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fattigpensionärer i rika Sverige...


Monopolet

Rollator beroende “pensionist” haffades
inne i svenska statens monopolbutik för
alkohol. Personalen misstänkte att något
placerats under hatten i rollator korgen,
en liten flaska Absolut vodka visade det
sig. Polis tillkallades.

Nu misstänktes den gripne för tidigare
stölder. Enligt lagerrapport stämde inte
antalet vid försåld vodka, differens på
38 flaskor av samma storlek.
Inga bevis för tidigare tillgrepp, men
allt tydde att ”pensionisten” satt detta
i system. Ansvar för ett tillgrepp var
vid handen eftersom bevis fanns, rent
tekniskt. Ett tillgrepp erkändes också.

Fattigpensionär i Sverige är ingen lisa.
Polismännen log snett, tragikomiskt…
”Pensionisten” fick rolla hem efter
kassabetalning denna gång med en
vodka och några burkar kattmat…




Fri vers (Modernistisk dikt) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 132 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-09-21 13:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje