Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Barfota kom jag till dig

 

Barfota!
Kom!
Jag!

Barfota från öknen kom jag till dig

Du satte skor på mina fötter
Du satte ett tak över mitt huvud
Du gav mig ren dyrkbar vatten

Men jag är aldrig nöjd!

Du satte maten på bordet
Du öppnade din kassekista och gav mig många bidrag
Du lärde mig mina rättigheter

Men jag blev aldrig nöjd

Du lärde mig språket
Du civiliserade mig
Du öppnade alla livets dörrar för mig

Men ändå tänker jag inte bli nöjd

Låtit mig jobba svart och inte betala skatt
Låtit mig smuggla in min familj, släktingar och mina vänner
Och mina vännernas släktingar

Men tror du ändå att jag är nöjd

Du låtit min skägg växa stort
Du låtit mig slå min fru och mina barn
Du låtit min religion växa fri

Men ändå tänker jag aldrig bli nöjd

Vi talar olika språk!
Vi talar olika rättigheter!
Vi talar olika Gud!

Jag är en flykting och DU är en svenskt minoritet




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 199 gånger
Publicerad 2018-09-22 10:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP