Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den skygges heliga plats

den mest fantastiska platsen
är ett gammalt, skevt, tomt trähus
en bit in i skogen

de enda händelserna i huset
under tio år
var vid en storm
när en gammal tidning
i ett hörn på golvet
fladdrade till
och när en kvinna en gång
gick in i huset och skurade golvet

den skygge joggar ibland till huset
han vill inte gå in
utan stryker av dammet
på ett fönster med ena handen
den skygge tittar in genom fönstret
och tänker på
att det har varit fullständigt
tyst och tomt därinne
månad efter månad
år efter år

och hur en fantastisk,
säll, kraftfull energi
har laddats upp mer och mer
månad efter månad
år efter år
så att det gamla skeva huset i skogen
nu innehåller
tillvarons själva innersta
jävlar anamma




Fri vers (Fri form) av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 279 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-10-02 15:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman