Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets väg

 

 

minnena finns alltid där

dåliga som goda

jag dem med mig alltid bär

man får väl förmoda

 

att det i bagaget alltid finns

som en påminnelse om livet förr

att jag ständigt minns

när jag öppnar det förflutnas dörr

 

livet var en berg- och-dalbana

ena stunden lugn, den andra kaos

förvirringen blev en vana

jag blev en taggig ros

 

på ingen jag vågade lita

sveken var för många

på ingen jag kunde förlita

livet jag försökte fånga

 

 

 åren de rann förbi

omvärlden var skrämmande

jag drabbades av apati

allting var främmande

 

men nu jag styrka funnit 

står upp mot förtryck och hat

jag många segrar vunnit

som tidigare misslyckats fatalt

 

frid i sinne och själ

i hjärtat är det lugnt

jag vill alla väl

livet inte längre tungt

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-10-05 13:07



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Jag tror att många
hittar sin frid med
åren

Bra beskrivet med fina rim
2018-10-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra och berörande diktat om livets strapatser, som du till slut övervunnit, och funnit frid.
2018-10-06

  Bodingen VIP
Som Vladimir Smirnoff sa på bruten kasakstanska, "man mååste tjäämpa, tjäämpa
2018-10-05

  Kungskobran VIP
Underbart,
Do’nt look back there is no future in it
Amerikanskt valspråk
2018-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP