Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- Midnatt

Det kostar,
också glädjen har sitt pris.
Ängla kyssar regnar från himlen,
de landar mjukt mot mina kinder,
jag saknar paraply.

Det kostar,
också glädjen har sitt pris.
Djävulen smular sömn ovanför min kudde,
mardrömmar sminkar mina nätter.

Änglar målar mina väggar,
i ljusare nyans,
genom levande sekunder sprider de kärlek mellan väggarna.

Jesus spelar munspel för mig när jag gråter,
Gud knyter mina skor varje ny morgon,
ljuset vinner alltid, när morgonen gryr.

Det kostar,
också glädjen har sitt pris,
sömnlösa mardrömsfulla nätter är min betalning.

Genom varje nyfödd droppe regn, och klingande ton,
bygger tanken fäste i mitt huvud,
springandes nerför trappor, blir jag lyckligare dag för dag.

Det kostar,
också glädjen har sitt pris,
utan paraply har jag hoppat jämfota i helvetet,
jag har hittat stegen upp från det omöjliga,
jag är inte kvar där nu.

man måste vara vaken,
i helvetet, för att lära sig, hur man blickar mot himlen,
någonstans mellan stegen, lärde jag mig klättra lite högre.

Det kostar,
också glädjen har sitt pris,
med facit i handen inser jag,
det är värt varje timma.




Fri vers (Fri form) av Ewelina Mann
Läst 115 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-10-08 20:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewelina Mann
Ewelina Mann