Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstsus och vattenbrus

 

 

förr jag ej hösten gilla'

regn och rusk och fukt

nu höstdagar som är stilla

jag inandas höstens lukt

 

markens gyllene matta 

barnens lek bland virvlande löv

man kan ej fatta

årstid med sådan glöd

 

höstens stormar hårda är

men snart det åter är frid

man njuter utan besvär

hösten är också timid

 

höstens sus så sällsamt

bäckens brus så vackert är

farväl till sommar långsamt

bäckens toner mot hösten bär

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-10-14 14:26



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Jag gillar både höst och dikt. Jag blev höstfrälst 1988
2018-10-15

  Bodingen VIP
Så fin beskrivning av hösten att jag nästan börjar gilla den


2018-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP