Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÖGON BLÖDER TÅRAR

 

På vägen till

sommarlandet

 

åkte jag genom

skönheten

 

såg färgerna

i ögonen

 

rådjuren

vid skogsbrynet

 

lyfte blicken

från födan

 

stod stilla

och iakttog mig

 

skönheten strök

mig varsamt

 

över själens

sorgsenhet

 

mina ögon blödde

tårar för livet

 

i vemod för allt

som falla skall

 

inte vårdas

i människovärlden




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-10-14 17:48



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En berörande dikt som också uppmanar till eftertanke...
2018-10-20

  Magdalena Eriksson VIP
Gillar avslutet särskilt.. Människovärlden som oxå kan vara värden när en säger orden. dubbeltydigheten som kanske ba jag tänker på. annars är texten som tårar- faller -diktens form.
då när de bryter sig ut ur sitt fängelse gör som de vill med en.
2018-10-16

  M.Eta
Viktigt att vårda vår fina natur. Tyvärr inser inte alla det. Fin tänkvärd text.
2018-10-16

  ULJO
Så underbart skrivet i all sin sorgsenhet. rådjuren vid skogsbrynet. Gillas
2018-10-15

  Feliaxel VIP
Fint skaldat som inger eftertanke
2018-10-15

  Fulbergarn
Naturen är en bra halare!
2018-10-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra skaldat om en naturupplevelse som lämnade avtryck!

Dessvärre är det mycket som inte vårdas i människovärlden, kan vi möjligen hoppas att kommande generationer skall förändra det.
2018-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP