Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


kärleksdikt till en rambutik där jag brukar rama mina målningar


Rama in mig

rama in mina andetag i rosa moln och lätta suckar
förlåt mig allt och lägg mig i din bröstkorg

rama in suddiga blad där endast blicken finns kvar
skruttiga skrynkliga papper ur svettiga barnhänder
där det står skrivet
rädda jorden och blommorna!

rama in barnens framtid
håll ett brandtal kring mjuka kroppars lek
rama in sälarna i en blå oändlig ram
besätt den med snäckor som ännu sjunger!



regnet kan du inte rama in
inte gråten från föräldrarna som lyssnar i vinden
vem ramar in händer som sträcks fram
för att ta upp sina barn i knät
snödropparna
de första som bär dig in i känslan av att våren finns
rama in mina ögons vakendröm
jag vill äntligen få se den tydligt avteckna sig
mot den kalla väggen!

x

Jag kommer till dig med svärta utan början eller slut
dagar hoprullade i silkepapper
vad ska vi göra med berget av svärta som växer?
jag hämtar svärtan i små skålar men berget växer ändå

rama in min röst i en smal guldram
om du vill
jag tackar för landningsbanor
till små hästar i rosetter
lejonmammor och änglatrumpeter
på omöjligt tunt papper
cellister
pianister
och trumpetare
älskande par i ställningar jag inte minns men allt finns
någonstans i syrafri passepartout!




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 691 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-10-16 22:33



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Underbart Magdalena! Den hoppas jag få höra på biblioteket!
2018-10-20

  Lars Hedlin
Mycket bra och fint skrivit!
2018-10-18

  Respons VIP
Det levande livet, omöjligt att förstå eller sätta inom ramar - ändå finns det inget annat val. Fin inblick i en konstnärs liv.
2018-10-17

  ULJO
Så fint förmedlat
2018-10-17

  Nanna X
Oj vilken jättefin dikt och bild, de inramar varandra perfekt och jag bokmärker!
2018-10-17

  lodjuret/seglare VIP
Det litet märkliga med inställningen till konst är att den skall vara just personlig. Ändå finns det människor som blir förtvivlad av att bli 'ej godkända' om de gör avbilder som liknar 'fotografier av verkligheten', om än det är aldrig så 'duktigt' att så framställa sin bild av 'mera verkligheten'. Medan det som verkar just personligt uttryckt, är ett som utslag av konst. Betraktar gärna bilden som sådan.
2018-10-17

  Sommarina VIP
Fin fin Fin kärleksdikt!! Gillar
2018-10-16

  objekt3
Var är alla ramfonder?
2018-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP