Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när man kan bråka själv....


VADÅ SYSKON

Jag lurpassar
på mig själv
sitter bakom ett träd
när jag passerar på väg mot gymmet
ett litet tvivelspaket
stort nog att inte snubbla på

lägger det som en plånbok med en tråd i
och sen drar jag in det
just innan

Jag lurpassar
på mig själv
i matbutiken
om snålheten råder
eller om det ska festas
sen står jag där och smyghånar
det som lastats i andras vagnar
och smygäcklas över valkar som putar ut
Vet du
jag kan bli så arg på
dom fula
dom dumma
dom illa klädda
dom illaluktande
för dom inte tar hand om sig
och behandlar sig själv med respekt och värdighet
och vet du
det hjälper inte ett dugg.
Det är ingen nytta med det alls

Har ni också en innermännscha
som i någon mån bortuppfostrats
men som bor kvar och lägger sig i
och lägger in
sina bårder i eran livsväv ?
jag kan säga som det är ju

och som vi bråkar ibland
 
Andra fick syskon som dom kunde utprojicera
allehanda egenskaper i,
alltså sån är jag minsann inte, jag
men sån har hon alltid varit
 
Det fick ju inte jag, jag fick en
snäll morfar som levde sina drömmar
och byggde små roliga saker i källaren
och som jag kunde hänga med och låna saker av
men i övrigt fick jag spela alla rollerna själv.
Så jag blev ganska full av varierande ideer

Jag har mina syskon inuti,  jag kan säga som det är ju
och som vi bråkar ibland
som vi bråkar
 
Kan det bli så att den yttre och den inre människan inte ens
har samma politiska hemvist.
Jovisst, nog kan det det
Vilka debatter vi har....
och varje morron måste jag ändå äta frukost med
den där lilla röda satkäringen
Och hon kan säga vad hon anser, det kan hon..
Och så mycket kaffe det går åt
Och så blir hon talad tillrätta, och måste lyssna
eller som ibland faktiskt ..
jag själv
 
tills friden råder
borgfred
kanske det kallas



Prosa av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-10-18 11:22



Bookmark and Share


  Minkki VIP
DET kan man kalla ett syskon!
2018-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP