Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min älskade vän


Början på min bok

Jag tänker på dig och hur du stod på balkongen. Du rökte två cigaretter samtidigt.
En cigarett för din son och en i andra handen för dig själv.
Du log inåt på ett sätt som gjorde mig rädd.
Aggressivt och oändligt ömsint.

Jag kände mig utanför.
Såklart för jag var ju utanför. Jag hade inte förlorat en son.
Det hade du.
Men ändå.

stolt sa du
- jag bär hans mössa ovanpå min mössa.
en tvåmössad människa är JAG blifven med helt sjuk humor.

Vi skrattade mot alla regler och natten hängde bara stjärnor inga barn.




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 410 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-10-31 20:00



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Starkt. Sista raden känns i solarplexus.
2018-12-29

    ej medlem längre
Jag tycker om distansen i den här texten, humorn och sorgen går hand i hand, det är svårt att inte ta den till sig. Det känns som dina texter är skrivna från hjärtat, som om du tar ut dem från bröstkorgen och låter oss ta del. Det betyder väldigt mycket för mig, att få läsa sådana texter.
2018-11-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilket fantastiskt ömsint och stolligt porträtt av en saknad människa. Du kan som ingen annan korsbefrukta humor och allvar, så man blir gripen.
2018-11-01

  Stefan Albrektsson
Du har en alldeles enastående förmåga att skriva gravallvar med ett asgarv och vice versa. Och hela texten får mig att skratta för att den är så fylld av sorg och saknad - precis som den makalösa slutraden!! Väldigt starkt!
2018-11-01

    Melona
Vilket starkt intro till din roman.
Jag vill läsa mer av den. Du berättar nästan ohyggligt starkt!


2018-11-01

  objekt3
Svårt att skriva något urbra infallsvinkel jag ler sorgmodigt saktfärdigt vid mössan skrattar inte men är lättnad av att ingen hänger barn ...
2018-11-01

  Respons VIP
Ett träffsäkert porträtt av en människa som försöker hantera en ofantlig sorg.
2018-11-01

  Nanna X
Starkt och mycket sorgligt...
2018-10-31

  ULJO
Suveränt
2018-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP