Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sist men inte minst

Sist men inte
minst
hälsar vi
fram på scenen

med en varm applåd
Jesus Krister
och hans
sväng-gäng
krokofanterna
vad är det ni ska göra

vi ska bara gå omkring
på scenen och vara
sist men inte minst

sist men inte minst
sist men inte minst
sist men inte minst

och på plats nr 17
Donovan med låten
Colours
In the morning when we rise,
That's the time That's the time
That's the time That's the time
I love the best

och så har vi
ja just det
som jumbo
har vi då
Jesus Krister
och hans
sväng-gäng
krokofanterna

buuuuu

tack alla ni buare
och förlorare
som såg till att vi
förlorade

och så slapp stå
själva på scenen
som surare förlorare

vi är alla
förlorare och vinnare

förminskare
förstorare
och försvinnare

störst men inte
först

sist men inte
minst

den som vågar
förlora allt
kammar hem
en vinst

ett vidöppet
hjärta

tack buuuu
bu på er också

scenen är tom
ingen är någon annans
egendom

hjärtats hemlighet
skyddad
identitet

In the morning when we rise,
That's the time That's the time
That's the time That's the time
I love the best





Fri vers av Petter Wingren
Läst 269 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-11-05 02:03



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Ett färgstarkt, sprakande ja till dem omvända matematiken. Lekfullhetens giftermål med djupsinnigheten eller: att förlora sig själv = att skydda sin identitet
Tack själv!
2018-11-23

    ej medlem längre
En text som sticker ut. Jag gillar den återkommande refrängen av en gammal låt jag känner så väl igen... Slutet på dikten är det jag gillar allra mest, från "scenen är tom". Vid en omläsning ser jag också bättre de djup som finns i den här texten i sin helhet.
2018-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren