Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Årets skörd...

Vad är en skörd, i ett industrisamhälle?
Är den betydelsefull?
Eller kastad sedan länge?

Jag kan skörda liv.
Jag tänker så här...
Ärlig som jag är,
men det bör ju alla vara!

Hur gör jag när jag skördar liv?
Jag har slängt alla de sju breven, som jag fick av dig!
Var det på grund av dig?
Kanske,
men mest var det på grund av min fattigdom,
min futtighet...

Du påminde mig om mitt tillkortakommande, om det som vi hade, men som jag inte kunde föra in i ljuset, med mig i framtiden, utan att det tillhörde det förgångna. Som så mycket annat i det förgångna , rev jag det i stycken...
Det förgångna skulle tillhöra det förgångna, begravas därvid!
Så jag tog breven som varit från min bästa vän, på psyket,
och missunnade framtiden sitt!
Det vill säga, jag kunde inte glädjas åt att vår brevvänskap, varat hela sju brev långt.
Jag kunde endast sörja, att det inte varat tillräckligt länge, tyckte jag!
Om jag förstått, och agerat lite bättre, så hade jag förstått...
Att den korta lyckan, är den som räknas, oavsett var den kommer ifrån...
Dåtid, eller nutid.
Och att det i långa loppet, kanske är brevvänskap som räknas!
Min missunsamhet över den lycka, som jag fått, via dina brev...
Låg egentligen i att jag kände, att det var en stark vänskap, som ebbat ut...
Och att DET, det alldeles för konkreta beviset på det, var att;nu dök inga fler brev upp!
Jag fick låta nöja mig med de sju brev som var!




Bunden vers av Mim
Läst 131 gånger
Publicerad 2018-11-05 04:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag tänker så här.. när jag tänker mycket eller mer än vanligt!

Hm är också vanligt förekommande när innehållet känns lite klurigt, eller då någon bara vill skriva.. jag hör dig, låt mig klura på vad jag ska svara!

Älskar att läsa dina tankar, dom berör mig!
Fint Mim
2018-11-05

  danne //
Riktiga brev är ju mer äkta och är väl påväg ut idag, när mail messenger tar kontroll över brevmarknaden, lite synd kan jag tycka. Sen är det givetvis så hur innehållet från adressaten är bara blahablaha då är det nog helt i sin ordning att knövla ihop breven.

Så lite träffad där känner man sig.
:-)
Tack Mim
2018-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Mim