Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ALDRIG SKA DEN TYNGA MER

 

Han bar

sin tunga ryggsäck

 

oälskad hemma

i våld och misär

 

osedd i skolan

hånad och plågad

 

av de starka

som var svaga

 

bar egna ryggsäckar

 

ljuset slöt vita vingar

om hans sargade själ

 

beslutet var fattat

 

han hängde ryggsäcken

över axeln

 

gick stigen till havet

med bestämda steg

 

lade ryggsäcken

på gisten träbänk

 

aldrig ska den tynga mer

 

havets famnande vågor

viskade kom!




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 734 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2018-11-10 18:23



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra och i beröring!
2018-11-13

  ResenärGenomLivet VIP
Starkt berörande...
2018-11-12

  Magdalena Eriksson VIP
känner ensamhet och våldet
rädslan för det fysiskt eller psykiskt
hårt som ensamma steg mot den där bänken...
2018-11-12

  Anya VIP
Oj. Denna var stark. Jaa det händer att barn tar självmord och det är så sorgligt. De har hela livet framför sig.

Tänker på det här med mobbing. Det existerar ju överallt. Gäller att alla vi som ser på kan säga ifrån.

Gillar särskilt: "av de starka
som var svaga"

Jaa de som mobbar mår inte bra.

2018-11-12

    ej medlem längre
Ett kärnfullt drama du målar upp om vad mobbing åstadkommer.
2018-11-11

  Valter Örn VIP
Vi lär oss av det nedslående i din text att vi måste ha i minnet att lätta på varandras bördor. Och har vi en egen tung ryggsäck, så har vi ju själva erfarenhet, och behöver inte ta ner denna ryggsäck för att slå på andra.
2018-11-11

    ej medlem längre
Så är somligas liv. Så går somliga bort. Dina ord går under huden, får mig att känna och förstå även om det är väldigt svårt att ta till sig.
2018-11-11

  M.Eta
Stark text som berör.
2018-11-11

    ej medlem längre
Väldigt stark och välskriven.
2018-11-11

  Blomma-Stjärna VIP
ja, det här var en förfärlig historia och - tyvärr - fullt ut trovärdig!
2018-11-10

  ULJO
Tunga ord att ta till sig
2018-11-10

  Feliaxel VIP
Ett sorgligt liv som leder till ett drastiskt beslut
2018-11-10

  Niliboy
En vilsen själ som behöver vår kärlek,
Det finns många å ibland lyckas de!
2018-11-10

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som slår till som ett knytnävsslag i mitt hjärta!
2018-11-10

  Fulbergarn
Tung läsning
2018-11-10

  DavidM VIP
Texten rör sig ända in. Synnerligen stark läsning.
2018-11-10

  Öknens Ros VIP
varje utsatt barn är ett för mycket, så många barn som lider varje dag, så stor sorg.
2018-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP