Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt den rätte

Mitt i regnet

från ingenstans

 

doften av tång,

doften av såpbubblor

och sommarens kamomill

 

och klockan slår ett

i vardagens rum

 

medan det går någon

längs byns gråvägar

med en lykta i handen

 

 

Stilla, men det kluckar

i trädgårdens pölar

 

de tunga bladen

som träden fällt

är havsskeppens segel

 

och doften, doften

som inte borde finnas

 

får verandan

att fästa blicken utåt

mot detta grå

 

 

Jag tänker

alltså är jag till:

 

kanske är kliven

genom byns landamären

i tidens stövlar

 

mitt sätt att säga

att jag minns

 

att allt finns

också nu

när regnet faller

 

 

Och i mitt minne

andra klockslag

 

andra möten

när ängarna blommar

vid vildmarkssjön

 

och allt var

ett du

 

och stövlarna

var fuktiga

efter vandringen dit

 

 

Vardagen är

ett hav från himlen

 

en väg från bortom

till det som

ligger utom:

 

fyll skeppets segel

blås regnbågsbubblorna

 

låt den rätte

komma in

i kamomillens rike

 

 

 

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 397 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-11-11 14:58



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
fin och så som lent gräs
2018-11-12

  Minkki VIP
vacker som en höstvisa
2018-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP