Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Han


Aldrig mer gallerian

vem fan vill va i gallerian
när man kan lukta på hösten
när man kan söka efter tomhet
så att lyckan själv vibrerar
när man kan åka till IKEA
och äta köttbullar med lingon

vem fan vill va i gallerian
när man kan ta bilder av fabrikerna
se ljus och dagrar i november
som bara finns just då
när man kan tassa fram i skogen
till ett obehagligt skjul
och komma hem i tidig skymning
och lyssna på Sweet Jane

vem fan vill va i gallerian
när man kan titta mot natthimlen
och undra hur en enda kvinna
kan betyda mycket mer
än alla avgrunder av ljusår

när de svarta hålen lockar
och när mysterierna gör
att hela kroppen darrar
då blir det möjligt att förstå
att ingenting vibrerar mer
av dödens sällsamma ringsignal
än det obehagliga grå skjulet
mitt i skogen







Fri vers (Fri form) av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 237 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-11-13 02:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman