Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlag och redaktioner

om man vill få dikter publicerade i poesitidskrifter
måste man ha gett ut flera diktsamlingar
eller vara professor i litteraturvetenskap,
helst ska båda dessa kriterier vara uppfyllda

när man ger ut en diktsamling
måste man ha ett tema,
om man vill vinna pris i litterära tävlingar
måste man skriva diktsviter

fan vad jag är trött på det ordet
diktsviter är väl lika inne som konceptalbum inom musiken?
eller när kom det senast ut ett bra konceptalbum?
har det kommit nåt sånt efter Pink Floyds ”The Wall” 1979?

och är det faktiskt så
att läsarna vill ha tematiserade diktsamlingar och diktsviter?
jag är faktiskt själv också läsare förutom att jag är poet
och jag är trött på tematiserade diktsamlingar och diktsviter

nu frågar jag mig –
hur mycket konstnär är man
om man finner sig i dessa ”regler”
och låter förlag och redaktioner dra i trådarna?

hur har det varit i historien –
har det varit de som dansar efter andras pipa
som har gått till historien?
eller är det de som gör som de vill?




Övriga genrer (Essä/Recension) av Tomas Karlsson VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-11-17 21:29



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Direkt spontant känns det som att man ska skriva som man vill, blir nog inte så seriöst annars och att dansa efter någon annans pipa, no, not my cup of tea


2018-11-18

  Kungskobran VIP
Temat måste innehålla något om miljö, jämställdhet , HBTQ och genus
för att ha en chans att bli antagen
2018-11-17

  Viksten
Håller med om allt du skriver
Bra
2018-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP