Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På livets vatten




Man blir inte en erfaren sjöfarare
när livets farkost ligger stilla
på en spegelblank vattenyta

man måste lära sig att navigera
på upprört hav
med höga vågor och starka vindar




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2018-11-23 11:49



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Du fångar kraften i motgångarna som ger oss vår form.
2018-11-28

  Ezmeralda VIP
Ja ibland är det nog lite storm snarare än bris.
Kloka ord!
2018-11-28

  Eva Helene VIP
Så klokt och insiktsfullt!
2018-11-26

  AiA Maria den fria
Tillit-att tillåta-livets flöde...

Tack!
2018-11-26

  Gunnel Eriksson VIP
Tänkvärd liknelse.
2018-11-26

    ej medlem längre
Kärnfull klokskap. <3
2018-11-25

  Lottie Ålhed VIP
Mycket klokt och vackert skrivet
2018-11-25

  bittemi VIP
Väl formulerat! Precis så är det!
2018-11-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Så rätt tänkt och skriftat! Vad vore livet utan bekymmer. Då uppskattade man nog inte de lyckliga stunderna.
2018-11-24

  Annaemi VIP
Navigare necesse est
2018-11-24

  lila fjäderblomman VIP
Ja att omfamna svårigheterna, växa och utvecklas
2018-11-23

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Fin metafor! Tack för din kloka text!
2018-11-23

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla bilder kring hur livets skiftningar gör oss mer erfarna, och förhoppningsvis, mer kunniga rorsmän.
2018-11-23

  Stanley Rydell
Bära eller brista. Livet levs på hav i rörelse.
2018-11-23

  Valter Örn VIP
Ja det är inget latmansgöra att kunna navigera in alla lägen som människa, men det ger erfarenheter på gott och ont.
2018-11-23

  Maria Sundelin VIP
Helt klart är det så. Per aspera ad Astra Kramar
2018-11-23

  limerick
Träffsäkert bildspråk!
2018-11-23

  ULJO
Övning ger färdighet
2018-11-23

  Kungskobran VIP
Skönt att det finns GPS det gör navigeringen lättare.
Det upprörda havet och starka vindarna kräver dock en annan kunskap, sjömanskap.
På landbaken kallas det hänsyn.
2018-11-23

    ej medlem längre
Kärnfullt, tycker mycket om din dikt och tanke!
2018-11-23

  Blomma-Stjärna VIP
ja, när man ridit ut stormarna (utan att dö ) kan man mer om att navigera sitt livs båt
2018-11-23

    Max Poisé
Helt klart...liksom inte lika kul:-)
2018-11-23

  Öknens Ros VIP
Och blir stormen för stark söker man skydd i närmaste hamn.
2018-11-23

  Niliboy
Jag undviker dock stormarna, i övrigt är din liknelse klyftig!
2018-11-23

  M.Eta
Bra liknelse, man måste vara stark i kropp och själ för att styra livet dit man vill.
2018-11-23

  Fulbergarn
Du skriver vad alla sneseglare har lärt sig, men ej uttryckt!

Många kloka ord från dig
2018-11-23

  Feliaxel VIP
Så är livet,inte alltid så lätt att styra
2018-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP