Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill att du blir ett berg

Jag minns när du föddes
Ur smärta och kärlek
Ett oskrivet blad
Ett oskyldigt väsen

Jag svor vid mitt blod, att älska och skydda, bevara det sorglösa barnet du var

Vill inte se dig bli dragen i smutsen, dragen i leran precis som jag
Vill inte se dig förstöras av världen, bli otrygg, gå sönder där jag inte når
Men tiden har tänder som tuggar och sväljer och magar som hungrar och vill ha mer
Och alla växer vi upp till furor som som faller för vinden och ska malas ner

Jag vill att du blir ett berg, stadig på jorden mot väder och vind
Mot tidens tänder och trädfällar-as




Fri vers (Fri form) av Nödfall
Läst 352 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-11-29 00:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nödfall