Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


eget foto


En annan gång

en annan gång

jag tror inte många förstår

hur det är att plötsligt bli trött

inte orka

jag måste lära mig att vara snäll

mot mig själv

inte alltid ställa upp

när det behövs

när någon fattas

en annan gång

kommer det nog inte att bli

jag var helt utslagen

efter julmarknaden idag

der var så skönt låsa upp dörren

hänga upp kläderna

efter duggregnet i promenaden hem

underbart att få lägga mig på sängen

dra en filt om mig

och blunda

jag var trött darrig

och ordentlig skakig

trots att jag ätit en banan

en tallrik gröt och skinksmörgås 

plus en kopp kaffe sen jag lämnat över

almanack och bok försäljningen

till nästa som skulle sitta där ett par timmar

det blev för lång tid

att sitta fyra  timmar utan att ha blivit avbytt

i morgon är en annan dag

som jag hoppas blir lugnare

och vilsam för mig

 

anits 1 december 2018




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-01 22:21



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Nä...man får inte ta i för mycket...när kroppen säger ifrån är det bara att lyda...
2018-12-15

  Lars Hedlin
Bra framfört i känsla och upplevelse! kram
2018-12-04

  Niliboy
Ja, vi förstår nog inte att vara trött å inte ha orken, men ibland känns det nog för många att inte orka, bara vara hemma!
2018-12-03

    ej medlem längre
En rak och klar text med bra närvaro.
2018-12-01

    ej medlem längre
En rak och klar text med bra närvaro.
2018-12-01

    Birgersdotter VIP
Sköt om dig!kram
2018-12-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP