Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi och ni, eller oss






Varför använda livets byggstenar

till att bygga skiljemurar

när man kan bygga gemenskapens broar






Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2018-12-05 12:28



Bookmark and Share


  helenita VIP
Såå sant!!!
2018-12-10

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla bilder som själva skapar band av tillit till läsaren.
2018-12-09

  lila fjäderblomman VIP
Jag håller med Du!
2018-12-08

  MALVAA VIP
evig nedgång
2018-12-08

  MALVAA VIP
gemenskaps broar är evig medan skiljemurar är till nedgång :) fint skrivet
2018-12-08

    Peter Söderqvist
En fråga som berättar en del.
Klokt och fint skrivet.
2018-12-07

  Lottie Ålhed VIP
Oss passar bäst Jag avskyr vi och dom Fint skrivet
2018-12-06

  Ezmeralda VIP
Hallå, va bra det skulle vara.
2018-12-06

  Lars Hedlin
Bra där! Håller med till fullo!
2018-12-06

    ej medlem längre
Mycket aktuell fråga, tack för de kloka, koncentrerade orden!
2018-12-06

  limerick
Vackra och kloka tankar!
2018-12-06

  Anya VIP
Jaa vi människor är komplexa. Undra om vi alltid krigat? Tror det handlar mycket om känslor....vi styrs av dem.
2018-12-06

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Verkligen! Det gäller att vi människor förändrats...bygga upp kärleksbroar...tack för en tankeväckande text!
2018-12-06

  StinaJ VIP
Precis, så kloka ord i denna fina text.
2018-12-06

  KattenKin VIP
Snyggt byggd ordbro!
2018-12-06

  Blomma-Stjärna VIP
så fint formulerat om tillit till gemenskap -
medmänsklighet
2018-12-05

  bittemi VIP
En berättigad fråga fint formulerad av dig
2018-12-05

  Maria Sundelin VIP
En mycket bra fråga
Kramar
2018-12-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Så väl och klokt tänkt och diktat!
2018-12-05

  M.Eta
Förståndiga, tänkvärda ord! det är myckat man skulle kunna göra annorlunda om förnuftet får råda!
2018-12-05

  Fulbergarn
Ja varför , mycket
bra uttryckt!
2018-12-05

  Kungskobran VIP
Tänk tanken att USA skulle öppna alla sina gränserna fritt mot Mexico.
Tiotals miljoner människor skulle strömma in i USA från hela mellan och sydamerika, total kaos skulle utbryta.

2018-12-05

  Niliboy
Ja, vi vill slippa bygga murar och istället vara öppen för gemenskap. Men vi vill nog värna också!
2018-12-05

  Gunnel Eriksson VIP
Välformulerad fråga.
Skulle vilja svara men kan inte.
Det finns så mycket maktkamp.
2018-12-05

  ULJO
Du har så rätt. Se på Nordkorea, se på USA som vill bygga en mur mot Mexico. Vansinne. Riv alla murar och släpp människor fria.
2018-12-05

  Feliaxel VIP
Håller med dig,hellre broar än murar
2018-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP