Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- Hjärtbladig rost

Änglar går i dvala,
jag kokar olja,
i förhoppning,
om,
en morgondag, lika fantastisk,
som
i
dag.

Neutralt deprimerat
brutalt fjäderlätt
underbart.

Jag mötte,
Jesus i hallen,
han log,
klädd i grönt,
lovade han mig,
att vandra,
tillsammans med mig,
på isen,
när den spricker.

Han räddar mig.

Jag har tappat mina skridskor,
saknar min tandställning,
tänder ett ljus,
mot frostig decembertrottoar trampar jag.

Gråter,
med leende mungipor, sönder rester av gamla minnen,
naivt förälskad,
i framtiden.






Fri vers (Fri form) av Ewelina Mann
Läst 169 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-12-05 17:53



Bookmark and Share


    All my ghosts
Riktigt bra. Gillar hur du i olika dikter använder ord/namn som Jesus, Gud, änglar, Golgata. Även om man inte är kristen eller liknande (jag är inte kristen), så måste man medge att det skapar en poetisk effekt, en viss sprängkraft, att använda såna uttryck. Några av de bästa låttexterna handlar om Gud eller Jesus, t.ex. Joan Osbornes "One of Us". Olle Ljungström sjöng också om Jesus/Gud då och då, även fast han inte alls var troende (om jag uppfattat saken rätt).

2019-03-19

    ej medlem längre
Ömsint dikt som förmedlar hopp.
2018-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Ewelina Mann
Ewelina Mann