Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gaîas bön - till vår moder jord och jordemoder i vars sköte vi människofoster utvecklas


Fader Vår och Moder Jord, Gudinnan Gaïa

Moder Jord som är inunder oss och omkring oss;
hyllat varde ditt namn;
tillkomme ditt sköte;
ske din vilja i samarbete med allt levande;
vårt andliga bröd giv oss idag;
och lär oss förlåta varandra
såsom ock vi förlåter dig;
och inled oss gärna i frestelse,
så att vi får kämpa med vår ofullkomlighet,
ty skötet är ditt, naturen och kärleken,
i detta nu, amen. Ske så!




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-06 14:43



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
"1928 publicerades den första boken av Esseernas fredsevangelium , en översättning av ett gammalt arameiskt manuskript som forskaren Edmond Bordeaux Szekely hade funnits i Vatikanens hemliga arkiv. Sen har denna lilla bok översatts till många språk och lästs av miljontals människor världen över. Här kan vi läsa den ursprungliga bönen som Jesus lärde oss, allmänt kallad FaderVår. Förmodligen var det vid kyrkomötet i Nicea i början på 300-talet som bönen redigerades och kyrkans makthavare förbjöd all annan tolkning av gudsbegreppet, än Fader/Son/Helig Ande. All annan tolkning bestraffades och de ursprungliga manuskripten gömdes i vatikanens milslånga arkiv."

Den ursprungliga bönen vars andra hälft helt enkelt togs bort.
"Fader vår, som är i himmelen! helgat varde ditt namn; tillkomme ditt rike; ske din vilja såsom i himmelen, så och på Jorden; vårt dagliga bröd giv oss idag; och förlåt oss våra skulder såsom ock vi förlåta dem oss skyldiga äro och inled oss ??inte i frestelse, utan fräls oss ifrån ondo, ty riket är ditt och makten och härligheten i evighet.
Moder Jord, helgat varde ditt namn; tillkomme ditt rike; ske din vilja i oss som i dig; sänd oss ??varje dag dina änglar och förlåt oss våra skulder, när vi gottgör våra skulder mot dig. Och inled oss ??icke i sjukdom, utan fräls oss i från ondo, ty Jorden är din och kroppen och hälsan.
Amen"
2023-01-29

  Larz Gustafsson VIP
Jesus är Herre. Fadern är Gud.
Moder Jord existerar inte. Gaia är en bluff.
2018-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP