Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det gör ont att leva

 

 

om jag vetat vad livet bjöd

jag önskar jag varit död

så mycken smärta och svek

nej, livet var ingen lek

 

nog finns de som värre lidit

som hela livet stridit

mot förakt eller sjukdom

kanske hela sin ungdom

 

men mitt liv kan bara jag förstå

dessvärre kan jag det inte ändå

varför allt som hände stannar kvar

i mitt minne det ej raderats har

 

det mitt barnasinne stal

konsekvensen var katastrofal

jag min livsvilja fick knäckt

nyss som jag fick den väckt

 

i ständig skräck jag gick

inte en lugn stund jag fick

nätterna var en mara

snälla kom inte bara

 

livet blev aldrig mer detsamma

trots jag tidigt blev mamma

osäkerheten präglade min vardag

självkänslan vacklade från dag till dag

 

trots allt jag finner ödmjukhet inför livet

tar inte längre nånting för givet

tacksam för allt det jag har

jag har fått många fina dar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-12-13 09:57



Bookmark and Share


  MALVAA VIP
nog finns de som värre lidit
och det exakt som man ska komma ihåg, man lider, då är det inte hela världen, det finns många som tyst lider

2018-12-14

  MALVAA VIP
nog finns de som värre lidit
och det exakt som man ska komma ihåg, man lider, då är det inte hela världen, det finns många som tyst lider

2018-12-14

  Fulbergarn
Gripande
2018-12-13

  Bodingen VIP
"Livet är det där helvetet som pågår mellan fyllorna", citat av Kjell Bergqvist i "Bröllopsfotografen". Fan tro't
2018-12-13

  Cikoria Blå VIP
Bra beskrivet.
2018-12-13

  Marita Ohlquist VIP
Bardomens förödande upplevelser bär vi med oss genom hela livet!
Berörande text, bra skrivet.

2018-12-13

  Kungskobran VIP
Kanske något ändå var gott
av allt det jag fått
2018-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP