Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN ANNAN

Det går en annan, tyst och anonym,
alltid bredvid mig i diskret förklädnad,
i annan dimension, av annan vävnad
än den som sys till klänning och kostym.

En annan går bredvid i dagens kvalm
men mestadels osynlig och maskerad,
en som är formlös, stillsam, odaterad
med strån och rester från en krubbas halm.

Det finns en annan ordning tätt invid
den vanliga, gudomens parallell
till livets lunk i grova arbetsställ

och yttervärldens snöda stress och strid.
Mitt tysta följe är en informell
ledsagare, en annan, strax bredvid.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-12-19 10:41



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Vacker dikt. Det finns en annan verklighet, som nog många av oss anar ibland - kanske i en gudstjänst, kanske i naturen, i ett konstverk, i ett musikstycke, men du tycks ovanligt privilegierad: tycks leva ständigt med denna andra verklighet. Blir lite avundsjuk.
2021-08-10

  Monica Lindgren
Tack för dina råd!
2021-05-15

  Monica Lindgren


Underbar dikt!
2021-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP