Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Byggt på Tegnérs "Det eviga"


DE AVIGA

De aviga formar med lögner sin värld
och fejkar med osanna rykten,
men snart skall den tryta, de slösandes flärd
och skamfull blir ändalykten.
Förnekelsen färgar var svensk demokrat,
som nekar till krisen i världens klimat.

Men skammen skall komma. Tids nog slår den ut
i efteråttänkandets blekhet.
Då är det för sent, då är världsåldern slut
och Tellus är iskall och stekhet.
Det aviga råder. Kring himmel och jord
skall rodna dess skam av förnekelsens ord.

Tänk efter i förtid, du svenska publik!
Ta på dig din del utav skammen!
Förvänta dig inte att svensk politik
skall rensa i ankedammen.
System må förändras i riksdagen,
men samvetet bärs utav dig, min vän.

Så sluta att flyga och köra din bil!
Var rädd om de saker du äger!
Klimatet mår bra om du ändrar din stil,
vad än populisterna säger.
Känn skammen i förtid som enskild person!
Tag ansvar för jordklotets reparation,
som aviga evigt förräder.

 




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 31 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-08 16:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP