Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JOSEFSSON

Jag mötte Josefsson just häromdagen.
Han tyckte också samtiden var trist,
full av alternativa faktas list
och olika förnekelser bedragen.

Precis som jag blev Josefsson baptist,
(i floden Jordan av Johannes tvagen.)
Så småningom och efter långfredagen
blev han för världen känd som Jesus Krist.

Jag mötte honom med min skuld och brist              
och manades att ta mig själv i kragen
och visa olydnad som civilist

och sluta vara inskränkt självupptagen.
Av Josefsson blev jag av häpnad slagen.
Han mötte mig som en klimatkrisaktivist!



 

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 56 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-14 17:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gullbergsk finess här.
2024-04-14

  Emanuel Sigridsson VIP
Tjusigt minst sagt om denna märkliga Josefsson som alltid skrivs om på det ena eller andra sättet. Johannes var först ut som jag ser det - alla ära till honom men även Du Ulf Carlsson skall ha din beskärda del. Texten känns befriande och äkta. Det kanske inte ens är välsignad dikt.
2024-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP