Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto // Barndomens ljusstake finns fortfarande med.


Egna reflektioner i juletid

 

Tredje advent har passerat och julveckan närmar sig hastigt, det är kväll och på radion pågår ett tankeväckande program från Norrlandsoperan där stämningsfull julmusik varvas med personliga reflektioner kring livet och dess storhet, detta väcker mina tankar.

Jag har nått en höjdpunkt i min levnad och har så många minnen från alla gångna jular i mitt liv. Känslor väcks till liv där barndomens minnen och längtan till dess julaftnar är allra starkast. Jag kan inom mig återuppleva den känsla av väntan som fanns då varje dag var så lång veckan före julafton, då förväntningarna så stora och julklapparna som låg under granen var så många.

Jag kan idag bättre förstå allt det fina och välmenande som mina föräldrar gjorde för att ge mig och mina syskon alla dessa fina julminnen, de lyckades med detta och jag skulle vilja tacka dem för allt detta men de finns inte längre kvar i livet men jag sänder ändå en tanke till dem.

Julen är barnens högtid och jag hoppas att många glädjefyllda minnen skapas hos många barn som på så sätt kan få lika fina minnen som jag hade turen att få.




Övriga genrer (Kåseri) av Kensy65 VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-19 22:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En varm och ljus och fin jul önskar jag Dig
2018-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Kensy65
Kensy65 VIP