Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
" Solen skall vändas i mörker och månen i blod förrän Herrens dag kommer, den stora och fruktansvärda." (Joel 2:31)


HOTANDE ANAPESTER

Det seglar en måne på himmelens hav
med segel så blodfärgat röda.
I flammande eld över svartnande grav
hon brinner för levande döda.

Hon blandas med brokiga lyktors sken
och lyser och ler på sin bana.
Den last som hon för är en last av ben,
men det kan väl ingen ana?

Men känslan är tydlig av höst och död
och stanken är stark utav liken
från månen som glider förföriskt röd
som en segelbåt över viken.




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-27 15:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP