Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I den lilla kroppen

 

 

Vad händer i den lilla kroppen

som snurrar i Universums eviga rymd

när kärleken

denna kosmiska kraft

bjuder upp till dans

 

Tar hon några steg

låter hon sig föras

beröras förföras

 

eller tar hon första bästa stig

till dammen och går

ner under ytan till botten

med besvikelser och misslyckanden

 

Går och går hon

tills hon borrat sig igenom lagren

av grus och smärta

silas hon och renas

rinner med grundvattnet till ån

 

Kommer hon någonsin till mynningen

fri och hel

 

 Den lilla kroppen vill förtvivlat gärna bli upplyft

räddad upp på strand

av varm trygghet, het sand och intensivt ljus

 

Bli sedd

 

Står du där

tar hennes hand

för henne

förför berör

 

i en vindlande dans

upp i skyn

till helt land

 

Får du henne att stanna fri

från tyngder

åter svävande i Universums eviga rymd

 

Nu tillsammans med dig




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Livet1
Läst 321 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-12-27 22:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Livet1
Livet1