Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Själv eller ensam


I juletid

 


Sitter vid köksfönstret och 

blickar ut på små

flygande dunbollar,

talgoxe, blåmes och pilfink.

 

Dricker mitt kaffe och har råd

att reflektera vid skenet av adventsljus

som lyser på amaryllistrumpet.

Det ljuder en insikt genom njutningen

av att vara själv en stund.

 

Jag har Dig att vänta.


Utan Dig, Dig och Dig,

hade trumpetandet varit

en sorgesång om ensamhet,

meningslös och tom,

men jag tror att det alltid finns något litet

att finna tacksamhet över, trots allt,

om så kanske endast ett litet kvitter från dunbollen

eller en strykning från katten.

 

Känner just Du ensamhet i detta nu,

omfamnas Du i min tanke i dag, i denna juletid.

 

 




Fri vers av Livet1
Läst 406 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-12-10 11:42



Bookmark and Share


  Roger VIP
Vilken vacker text och tanke!
2020-12-13

  Solstrale VIP
En bedårande vacker tanke och text att ta till hjärtat och sända vidare! Bokmärker! Solsken till dig! Tack för du delade dessa fina ord på vägen!
2020-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Livet1
Livet1