Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Parafras på Shakespeare´s sonett "The darling Buds of May"


TILL MOPSEN MINNA

"Shall I compare thee to a summer´s day?"
Det kunde kanske karaktären täcka,
men skulle, som hos Shakespeare, inte räcka.
Förvisso är du "darling bud of May",

men mest min mops, min gula gulletjej!
"Thou art more lovely and more temperate
and summer´s lease hath all too short a date",
men du finns hela året här hos mig.

Jag jämför dig i stället med en bulle,
som varm och mjuk i soffan slumrar till
och ofta, när det ut och gå vi skulle,

så är det sällan detta som vill.
Du ligger gärna kvar på kuddens kulle
från knoppig maj till blåsiga april!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-28 16:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin tvåspråksonett!
2018-12-28

  LinneaH
Så fint!
2018-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP