Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TVIVELTRO

Om aldrig tvivlets tagel har dig bränt,
hur kan om tro du tala, dumme?

Om aldrig tvivlets sveda du har känt,
hur kan du hoppets svalka njuta, ljumme?

Blott den som trots sitt tvivel ändå tror
kan tvivlet trotsa. Om du det förnumme,

att tvivlets rötter i din visshet gror,
så kan till tro din tunga tyglas, stumme!




Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-29 13:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP