Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PÅ TUR

När man är retlig, grinig och förbaskad,
så bör man ta en längre promenad.
Man blir då mindre ond och mera glad
och vänlig, när den väl är genomtraskad.

Ibland så blir man ju för mycket sur.
All dumhet triggar upp ens retlighet.
Vill man bli av med sin förtretlighet,
kan man ju företa en cykeltur.

Att gå, att cykla när man är förargad
är en beprövat lämplig sinekur.
Att röra sig en stund i Guds natur

ger gott humör och själen som var sargad
blir hel igen. Fråga mig inte hur!
Är du förbannad? Ge dig ut på tur!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-30 18:56



Bookmark and Share


  Syrran77
Både vist och snyggt rimmat.
2018-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP