Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotograf: Pilträd ©


En bön om hjälp

Det känns som jag är fast i en svår situation,
där stress, svett och ångest ger smärta av en inre explosion.
Jag får följa en repetition som tycktes vara förfluten,
men som återupprepas i en cirkel som känns overkligt sluten.

Hur många varv ska jag behöva åka runt
där liknande erfarenheter samlas bunt på bunt?
Högen verkar inte sluta växa
utan känns mest som en oändligt svår läxa.

Tyvärr finns ingen fusklapp,
heller inget facit så att jag detta provet slapp.
Vill jag ens veta hur lång tid detta tar?
Om jag frågar får jag nog inget svar.

Skulle jag falla ihop totalt och visa mig vek
skulle alltihop kännas som ett fruktansvärt svek.
Jag vill vara modig och stark.
Stå med huvudet högt och fötterna i mark.

Men kroppen börjar ge vika,
hjärta och hjärna står inte lika.
Det är något som vibrerar i otakt
och nånting inom mig går ständigt på vakt.
Tassar på tå
och försöker dela mig på två.
Räcka till på flera håll
och samtigt ha ögon i nacken för att i illusion ha koll.

Nä det här går inte länge till,
för inget går egentligen som jag vill.
Allt blir upp och ner
när jag försöker mer och mer.
Men jag vet inte hur jag ska göra,
och finner inga andra vägar att köra.

Samtidigt vet jag att hur mycket det än värker
så är allt detta något som mig stärker.
Jag får erfarenheter på allt jag gör
som ger mig bättre sikt på hur jag kör.
Men just nu känns det mest som en kamp och strid,
där jag endast kan längta och be om lugn och frid.

Gode gud om hjälp jag ber,
för jag vet inte hur mycket jag orkar mer.
Jag önskar ändå att din vilja får ske
och att du visar mig vägen där jag inte kan se.

Snälla var oss nära,
så ska vi också sakta lära,
hur det går att växa
med kärlek som grund
i varje stund.




Fri vers av Pilträd
Läst 326 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-12-31 09:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En insiktsfull dikt
Om livet. Bra formulerat .

Vissa erfarenheter vill man helst slippa.
Men det är dom som hör en starkare
2019-11-18

    ej medlem längre
Ögonblickets kärva slag
är framtidens trygga hand
efter natt kommer alltid dag
Och varje hav börjar vid en strand

Typ ??
2019-10-14

  Pilträd
<3
2019-01-07

  Leko
Så fint
jag stannar en stund
i stillsam förundran.


2019-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Pilträd
Pilträd