Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gott Nytt!


Nyårstal på Fejjan

Nyårstal

Tack Blåmesar och talgbollar
snö och isig furstutrappa
friska nypet av kyla i ansiktet när jag går ut bland träden

Tack att jag får vara sjuk och vakna insnodd i min älsklings armar
legat där till långt in på förmiddagen
en icke renrasig nätmänniska
en människa som faktiskt har privata sidor utlagda utan att gå under
plattetyderna ska rulla nedom denna fria rörelses kropp!



ÅR 2018 fick jag har starkare muskler i en röst som står ut med att gillas ogillas
För mig är Fejjan en exprimentverkstad där jag prövar olika sätt att framföra tankar åsikter och känslor
jag undersöker språkets möjligheter till
kommunikation
motstånd
växande
sanning



2018 var året då jag började dela min klimatångest med andra människor på allvar
överraskande nog blev det också att dela så mycket glädje
Jag har demonstrerat och hållit tal
Kulturarbetarna som är proffs på att uttrycka sig håller på att vakna!
Jag röstar för att vi höjjer rösten för VAD som vi är FÖR
… det är roligt!



För att
ORGANISERA sig är nödvändigt när hjärnkrymparna är på raggarrunda
är ute på gator och torg
säljer sin förfulande version av möjligheter att leva
sprider skräck och vanmakt
ORGANISERA sig är nödvändigt när barnen skjuter ned varandra i en känsla av total utanförskap och hopplös förvirring


De flesta som är vän med mig
är vän med ett särskilt träd någonstans
räknar svanarna
blåsipporna
snöleoparderna
överlevarna
snöfläckarna och solfläckarna
regndropparna
telefonsamtalen som lyser upp de underkylda ensamdagarna
har tofflor och groddar alfaalfafrön
försöker att sopsortera rätt
har dåligt samvete för allt de inte hinner hjälpa andra med
har ett barn i knät
har barnbarn i knät
har vuxna barn som möter en värld vi aldrig skådat tidigare
är här och nu
är människor som är mäktiga nog att lyssna på vad som fattas
är tacksamma för allt de fått och vill dela med sig
Jag önskar oss alla ett Möjligheternas Goda Nya år 2019




Fri vers (Spoken word/Slam) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-12-31 13:12



Bookmark and Share


  Sommarina VIP
Gott Nytt År, väl talat.
2019-01-02

  ULJO
Ett fint tal minsann
2019-01-01

  Larz Gustafsson VIP
Jag hoppas att FaceBook går under 2019.
Jag har aldrig gått med och kommer heller aldrig att göra det.
FaceBook är en fascistoid förtryckarapparat där oliktänkande blockeras.
2018-12-31

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilket tänkvärt och klokt nyårstal! Detta borde nå ut till många människor. Ett gott nytt år önskar jag dig!
2018-12-31

    ej medlem längre
Ett mycket fint tal. Tack för kloka, väl valda ord och gott nytt år på dig!
2018-12-31

  Respons VIP
Ett nyårstal som belyser vår komplexa värld. Tack!
2018-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP