Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om döden må man icke prata

 

 

som liten stack hans mamma hål på hans trumhinnor

så även på hans syster

 Münchhausens syndrom by proxy var diagnosen

vilsen, utanför i tonåren

sökte vänner utan lycka

fick sedan bli medlem i gäng med nazistiska sympatier

kände gemenskap

men något gick snett

vid köksbordet tog han upp en pistol

satte den mot tinningen

och sköt

framför ögonen  på sin far och gravida syster

ett förspillt liv

ett liv som kunde blivit nåt annat

den som tar sitt liv pratas inte om

en dödssynd att avsluta sitt liv för egen hand

om detta pratar vi inte

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-01-03 10:42



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Att självmorden ökar finns det statistik på, undrar varför? En hårdnande attityd både i privat- och arbetslivet kanske i en del fall spelar in, "fan hur du ser ut, handlar du kläder hos Myrorna" "jobba mer annars flyttar vi fabriken till Kina" o.s.v
Pengar, pengar, pengar...

2019-01-03

  Cikoria Blå VIP
Tragiskt.
2019-01-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Tragiskt öde, väl beskrivet. Vilken eländig uppväxt, som satte sin prägel för vuxenlivet.
2019-01-03

  Marita Ohlquist VIP
Stark text om ett levnadsöde!
Självmorden ökar, svårt att förstå hur det är att välja döden före livet.
2019-01-03

  Larz Gustafsson VIP
Den enda dödssynden är hädelse av den Helige Ande.
Mord är förvisso en synd, men inte en dödssynd. Med dödssynd menas en synd för vilken man inte kan få förlåtelse.
Det är emellertid här det blir knivigt...
"Förlåt mig, Herre för vad jag ämnar göra"?
Det gives ingen andra chans på andra sidan.
2019-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP