Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En nyslags smärta

 

Och,
När jag minns tillbaka mitt liv
Som i Flashback

Får jag,
En nyslags smärta
En nyslags ångest

Och,
När jag räknar mina glada år i de dryga sextio år
Som kapital vinst

Får jag noll vinst i handen
Får jag noll underhåll i livet
Får jag noll glädje i min själ

Utan,
Bara ensamhet och sorg
Sorg och tystnaden

Allt omkring mig bara ljög för mig
Från religionen till sin gud
Från demokratin och sin hjärntvätt

Och jag om jag har ett val
Och jag om jag kan själv välja
Och jag om jag få välja

Allt omkring mig är bara onda lögn
Allt jag söker ger mig lögn tillbaka som svar
Allt är bara en storlögn

Sanningen!
Rättvisa!
Och jag som ett offer

En ensligs hat får jag tillbaka av de som läser mina texter
Av censuren
Av religionen

 

 





Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 146 gånger
Publicerad 2019-01-03 11:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP