Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ILLUMINATION

 

Polstjärnan beundrar

nymånens skära 

på himmelsblå duk

 

bleka ljusslingor 

illuminerar fonden

av högresta tallar

 

smyger sig fram

till raka stammars

glesa spatium

 

rodnande skyar

speglas i isens

glasklara yta

 

förrädisk skönhet

där skörhet kan brista

under  livets tyngd

 

 




Fri vers (Fri form) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2019-01-03 17:40



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Texten är som en lysande stjärna på poeternas himmel!
Suveränt skaldat!
2019-01-04

  DavidM VIP
Naturskisserna är omsorgsfullt och stämningsfullt komponerade och bildar en skicklig liknelse i den avrundande delen.
2019-01-04

    ej medlem längre
Fantastiska formuleringar!
2019-01-04

    ej medlem längre
En sån där dikt som lämnar mig mållös. Vad finns att tillägga? Kanske att den är välskriven och mycket speciell och finner vägen till mitt hjärta.
2019-01-04

    ej medlem längre
Lysande slutstrof till en mycket stämningsfull dikt. Som att färdas med ljusets speglingar mellan olika delar av vår natur. Vackert.
2019-01-03

  Feliaxel VIP
Fantastiskt skaldat
2019-01-03

  ULJO
Så briljant skaldat
2019-01-03

  KattenKin VIP
Ja så är det, naturen är förrädisk och det fångar du fint.
2019-01-03

  Öknens Ros VIP
Det vackra kan dölja det farliga och sköra.
2019-01-03

  Stay Golden
Wunderbar!
2019-01-03

    Sefarge VIP
Färgrik skönhetspoesi
Så skickligen fångad
även i mörkrets tid!
;)
2019-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP