Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Evigt

 

 

ingenting varar för evigt

fast det vore nog trevligt 

att leva längre än man gör

bara man är vid god vigör

 

att alla organ är friska och alerta

att man har ett starkt och piggt hjärta

att stommen i kroppen är intakt

så man inte dansar i otakt

 

ja, tänk om det kunde bli så

så mycket man kunde uppnå

men då måste följande släkte följa

att åldras de också, utan att dölja

 

att ovanligt gamla de blir

friska och pigga de förblir

man får se barn och barnbarn äldre bli

men det är nog endast en utopi

 

en utopi som bör förbli en utopi

det finns ingen garanti

du lever tills du dör

som så många andra gör

 

det är nog ingen mening länge leva

att i tiden skapa reva

låt tiden ha sin gång

sjung livets sång




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-01-05 13:15



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Livet är det bästa jag har
försvinner det
har jag inget kvar

Fint diktat av dig
2019-01-05

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det är bara att låta tiden ha sin gång...fint rimmat...
2019-01-05

  Bodingen VIP
Man återföds efter döden, själv var jag en tjur i ett tidigare liv och återföddes som människa och när jag var några år höll jag på att äta upp mig själv när morsan ofrivilligt köpt gammal köttfärs på ICA, ett stort tack till Uppdrag Granskning för deras journalistik som avslöjade deras bluff
2019-01-05

  bohemen VIP
Ja, vi får sjunga livets sång. Det enda vi kan göra...
2019-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP