Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår jord

 

 

larm efter larm vi får

naturen så illa mår

 

plasten i havet fiskarna sväljer

den fiskarna obönhörligt kväljer

 

skräp uti naturen den gröna

inte alls för djuren sköna

 

vad har hänt med alla vackra ord

de som människan tal't om jord

 

vi gräver vår egen undergång

vi som en gång sjöng frihetens sång

 

en frihet som missbrukats svårt

att leva på jorden är hårt

 

när ska denna förstörelse sluta

snart står vi på sista ruta

 

vad gör vi när vi på stupets kant stå

ska vi då äntligen förstå

 

denna jord den enda vi har

snart finns inget kvar

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-01-07 12:33



Bookmark and Share


  Nikolai Jungsin VIP
Efter att ha sett miniserien
Childhood's end ...
så känns dessa ord som livsviktiga..
2019-01-08

  Kungskobran VIP
Hoppet finns alltid kvar
undergången står på spar
Vill vi går det bra
är vi pessimister så går det åt sta
2019-01-07

  Bodingen VIP
Ja huga, vi blir nog bara en parentes i Moder Naturs felbedömning av evolutionen
2019-01-07

  Marita Ohlquist VIP
Vi bär framtiden i våra händer till kommande generationer, bör hållas varsamt.
2019-01-07

  Cikoria Blå VIP
Någon sa att jorden överlever,
men vi som bor på den, vi dör.
2019-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP