Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rådjuret

Kastat alla lyktor
i mörkret.

Hällt ut allt ljus
under hängande grenar
böjda ner.

Hos de ensamma.

Rådjuret stirrar storögt
suckar och böjer sej fram
och sniffar handen


de ensamma tittar bort
över vägen.

Natten börjar ljusna
en stjärnklar himmel
öppnar sej

lyktorna syns knappt längre
men man ser husen

på andra sidan.

Det var där
bakom havet, där
som vägen började,

det var dit
vinden blåste.
en kall nordlig vind.

Det är bäst så
att inte fortsätta söka.
bortom alla tankar
alla ord

resten av natten
räknar endast årsringarna
i varje träd.

stigarna in, ännu längre bort.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 213 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-01-09 09:32



Bookmark and Share


  Niliboy
Vilka kära vändningar å kast, mycket fint skaldat Gullberg. Du måste släktforska., mvh Pireke
2019-01-10

  Nanna X
Ännu bättre nu!
2019-01-09

  Nanna X
Vackert fångat, minns egna möten med rådjur.
2019-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg