Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blombukett

 

 

vintern går mot vår

så även i år

när tussilago i blomning står

man får i ögat en liten tår

 

vintergäck lyser gult som sol

med sin gula vackra kjol

lika skön som i fjol

när tuppen gol

 

blåsippan blygt sig ser

tittar efter fler

med samma mane'r

blicken blygt sänker ner

 

vitsipporna ängar gör

vårens vackra charmör 

man blir på glatt humör

det är som sig bör

 

blå är vårens scilla

den är inte alls illa

den kanske du skulle gilla

växer vanligtvis vid villa

 

gullvivans blomsterknippe fröjd

den gör oss alltid nöjd

sträcker sig på höjd

ibland en aning böjd

 

liljekonvaljens doft så skön

blomman döljs av bladet grön

plockar gör den vackra mön

som bor på ensliga ön

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-01-09 13:24



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Vart bor ni nånstans? Här i Sverige är det vinter länge än och den har bara börjat, Kung Bore och John Pohlman fixar det.
2019-01-09

    Elisabeth Nilsson VIP
En härlig vårbukett i poetisk tappning!
2019-01-09

  Kungskobran VIP
Längtan efter våren är stor
och jag tror
att den snart är här igen
och med den kärleken

Fint diktat av dig
2019-01-09

  Marita Ohlquist VIP
En ljuvlig och efterlängtad bukett från poetens palett!
2019-01-09

  Lena K Nilsson VIP
Ja, vilken härlig tid vi har framför oss! Känns skönt att bli påmind om denna kalla januaridag.
2019-01-09

    Ken Cassel
man i ögat får en liten tår
skulle jag ha velat att det stod
En smaksak bara
:-)

För annars bra...
2019-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP