Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MIN DÖRR GÅR INÅT

Jag vill att du besöker mig trots allt
i mitt förfallna hus av hat och hämnd
så ska jag kärleksfullt omfamna dig
på nybyggd farstukvist och bjuda dig
att kyssa sönder mina helgonbilder.

Ta på dig dina leriga gåbortskor,
lägg upp dem glatt på sofforna av skryt,
gå in och inventera kassaskåpen,
sprängfyllda med misslyckade rytmer
och gamla högar av begagnat mod!

Jag ber dig alltså att du söker mig
i min av kärlek rasade ruin.
Avskedade är hatets grå poliser
och kopparportarna har jag hängt om.
Min dörr går inåt nu på tysta gångjärn.
In, inåt går nu vägen. Inåt, in.




Bunden vers (Blankvers) av Ulf Carlsson VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-09 20:48



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Avväpnat är vackert!
Och så: ”sprängfyllda med misslyckade rytmer” - en finess att just där bryta rytmen!
2019-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP