Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att skriva

 

 

du som söker äran

grips ej av förfäran 

 

vägen må vara svår

som du säkert förstår 

 

äran ges ej som gåva

ej heller kan man lova

 

den kostar flit och möda

orden måste flöda

 

när allting faller på plats

då kan du ta sats

 

med pennan pränta ner

allt du minns och ser

 

ett verk att vara stolt över

det är allt du behöver 

 

må sedan lyckan stå dig bi

du har lyckats med din poesi 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-01-11 10:18



Bookmark and Share


  MALVAA VIP
tips o råd kan man behålla för alltid
TACK ;)
2019-01-12

  Staffan Nilsson

Vackert formulerad tanke om allas vår önskan att bli uppmärksammade och uppskattade för vad vi åstadkommer.
Och vackert hur reaktionen blir för den som är bokstavstroende och inte förmår se bortom bokstaven.

2019-01-11

  Kungskobran VIP
Var är ett skrivet ord
på vår jord
Vad är ära?
Vad bryr sig stjärnorna
om våra ord
Vad betyder lovorden
inget
i evighetens sken





2019-01-11

  BenGust VIP
Mina inlägg syftar alltid till att försöka
utröna den kommenterade textens
innehåll och aldrig något utöver detta.

Om det uppfattas annorlunda så ber jag om ursäkt.

"Den som söker äran" är alltså den som gärna vill ha orsak att gå med näsan i vädret
.


2019-01-11

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om skrivandet!
2019-01-11

  Nikolai Jungsin VIP
receptet på snitsiga ord
Tjusar läsaren
landar på papperets jord
utmanar skrivaren
2019-01-11

  Öknens Ros VIP
Det här är en dikt, inte ett sätt att söka ära.
2019-01-11

  Larz Gustafsson VIP
Jag ser inte äran som ett mål i sig.
2019-01-11

    ej medlem längre
Ett klokt sätt att förhålla sig till det skrivna.

All diktning är en saga, om hundra år även de sanna.
2019-01-11

  Öknens Ros VIP
Larz
"äran ges ej som gåva" "den kostar flit och möda".
2019-01-11

  Larz Gustafsson VIP
Jag dagtingar aldrig med mitt samvete och kompromissar således heller aldrig med sanningen.
Det skulle skapa en kluvenhet och fältet skulle bli fritt för ett janusansikte.
2019-01-11

  Bodingen VIP
En bra sak med skriva poesi
är sanningarna ibland får tji
man fantasierna låter flöda
svävar ut samt orden göda
hjärnan måste få sin gympa
annars sinnet börjar krympa
2019-01-11

  Larz Gustafsson VIP
Påstår man att man försöker vara redlig har man redan näsan i vädret.

2019-01-11

  Cikoria Blå VIP
Bra rimmat
Och bra innehåll!

Jag "hittar på" mest för mig själv.
Men ingen blir gladare än jag om någon uppskattar mitt "hittepå".
2019-01-11

  BenGust VIP
Sån tur då att man endast söker vara redlig och ej fikar efter att ha näsan i
vädret.
2019-01-11

  Larz Gustafsson VIP
Ära är fåfänglighet.
Vanitas vanitatum, som Ferlin skrev i sin sista dikt och som även kung Salomo i Predikarens skepnad nedtecknade, fast då på hebreiska.
2019-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP