Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt huvud en guldfiskskål, eller frågetecken.

Mitt huvud är en guldfiskskål.
Jag är guldfisken i skålen.
Ett med skålen!

På mitt huvud sitter en guldfiskskål.
Den är genomskinlig, sånär som endast mitt huvud syns, egentligen är det skålen som är rund, genomskinlig,men stoppad med guldpulver runtom mitt huvud, på skålens kanter.

Men allvarligt; det är inte möjligt.
Jag får inte luft.
Får guldfisken, om den varit i en sådan skål luft.
Någon som frågat den.
Hur länge kan den leva?
I en sådan skål?

I ett sådant hem?
Hur länge kan den leva där?
Ultimata frågan eller Vad?

Hos människan i sitt hem.
Hur länge kan människan leva, utan att frustrationen tar överhanden?
Eller att luften läcker?
-Den läcker , den läcker...
Panik, eller stillsam ro?

-Den läcker, den läcker...
Jag är läcker...
På utlandssvenska!




Bunden vers av Mim
Läst 119 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-11 20:15



Bookmark and Share


    Roger Runkar Ragnar
Vi brukar "inreda" guldfiskskålen invändigt med ett lager sand i botten kanske en miniatyrskattkista gröna plastalger och någonting rött.
För att få fina fisken att känna sig som hemma ?
2019-01-13

  danne //
karpe diem = långsökt men tänkte på Karpen för den är guldfisken :)
2019-01-12

    Roger Runkar Ragnar
Fiskguld.
2019-01-11

    ej medlem längre
Guldfisken anpassar sig efter skålen. Frustrationen blir väl till vardag, tillslut glömmer man hur det kunde ha varit
2019-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Mim