Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att tolka ord

 

 

änglar och demoner

påvar och ikoner

 

dyrkade och vördade

dödsoffer skördade

 

religionen allenarådande

icke-kristna hånade

 

andra till det mörka bad

dansade på demoners estrad

 

i Guds namn krig och strid

stridsherrar ej så blid

 

alla sig säger det rätta gör

struntar i de som dör

 

upprätthålla makten

ena den egna pakten

 

ty makten är det enda sanna

religionen kan man ej banna

 

heliga är orden

här på jorden

 

vad som sedan är rätt

är att tolka ord på visst sätt

 

där makten frihet sig tagit har

tystar de med annorlunda svar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-01-13 12:55



Bookmark and Share


  MALVAA VIP
EXTREMISM finns överallt i alla religioner
de gamla filosoferna straffades av religiösa skäl
2019-01-15

  Bodingen VIP
Larz!
Vi kom överens om att du och jag skulle visa hyfs om vi skulle kommentera varandras texter, ordet respekt har jag inte ens nämnt eftersom du inte har en aning om vad det betyder och hittills har jag inte kommenterat en enda text du skrivit eftersom jag inte läst nån än, hur jag kommenterar andras texter har du inte ett skit med att göra, dessutom ska kommentarerna här handla om den aktuella texten, jag skrev igår att om du har kommentarer på annat än det är det bara att skicka en privat sådan.

Att du med din totala respektlöshet inte blivit utslängd här än är en gåta, gå in på flashback istället eller på nåt annat forum och spy ut ditt hat, du måste vara den mest olycklige gubben på jorden, t.o.m de militanta feministerna är nog lyckligare än dig.

PS Det är solen, Helios som är solsystemets mittpunkt, inte du.
2019-01-13

  Larz Gustafsson VIP
Jag har inte mördat en enda person.
Inte Jesus heller.
Vart vill du komma med dessa illvilliga, djävulska angrepp?
Det är du som andas hat. Om någon.

Och Bodingen, han som snackade om respekt...BAH!
2019-01-13

  Bodingen VIP
En del tolkar sin religion som fan läser bibeln.


2019-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP