Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låg under isen.



Låg under isen.
Hörde hjärtslag.

Det var hennes kind,
och i marken
sov blommor.

Runtom dansar vinden
till snöfall.
Ansiktet kanske ler,
munnen kanske vill

säga något,

viska,
som ett fönster på glänt.

Som en hand
som tappat sin vante
på vägen
som glömt riktning.

Kanske var det skogen.
Kanske var det sjön.

Jag skymtar ett hus
med fördragna gardiner.
fotsteg

som försvinner
ut i en värld
som blivit alldeles

för stor




Prosa av Lars Gullberg
Läst 201 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-01-14 12:31



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Wow så vackert! Stunning!

"som försvinner
ut i en värld
som blivit alldeles

för stor"
2019-02-08

  Anya VIP
Mycket bra författat. Du rör dig både inuti och utanpå i din vackra text. Faller särskilt för:
"Som en hand
som tappat sin vante
på vägen
som glömt riktning. "

Vilsenheten gestaltad...tänker jag.
2019-01-15

  Nanna X
Fint flow under isen!
2019-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg